Prăjitură din foi fragede și subțiri – Crema de lapte, unt, vanilie și gem este pur delicioasă

Ingrediente pentru 4 foi:

  • 50 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguri de miere
  • 5 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g făină

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 200 g unt
  • 3 linguri făină
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 1 cană de gem

Mod de preparare:

1. Într-un vas, turnăm laptele. Adăugăm untul, zahărul, mierea, oul și amestecăm foarte bine. Punem compoziția la fiert, pe foc mic, 10 minute.

2. Luăm vasul pe foc și adăugăm făina și praful de copt. Amestecăm bine până obținem un aluat moale și omogen, pe care îl împărțim în 4 părți egale.

3. Întindem o bucată de aluat într-o foaie subțire. O așezăm pe o tavă răsturnată tapetată cu unt. Coacem la temperatura de 200 de grade, câteva minute, până se rumenește frumos.Procedăm la fel cu restul de aluat.

4. Pentru cremă, turnăm făina într-un bol. Adăugăm laptele și gălbenușurile. Amestecăm bine până la omogenizare. Punem compoziția la fiert, pe foc mic, adăugăm esența de vanilie și mixăm până obținem o cremă densă și omogenă.

5. Adăugăm untul, zahărul și mixăm până la omogenizare.

6. Pentru a fomar prăjitura, este important să respectăm ordinea straturilor: foaie, cremă, foaie, gem, foaie, cremă, foaie.

7. La final, decorăm cu zahăr pudră. Poftă bună!

Loading...