Prăjitura „Vis de august” – Desert de vară, foarte aromat și foarte răcoritor

Ingrediente:

  • 1.2 l lapte
  • 150 g zahăr
  • 40 g făină
  • 110 g budincă cu aromă de vanilie
  • 2 gălbenușuri
  • 250 g făină
  • 50 g zahăr fin
  • 50 g miere
  • 250 g unt
  • 2 linguri esență de rom
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 ou

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem laptele la fiert pe foc mic. Adăugăm 150 g de zahăr, făina, budinca, gălbenușurile și amestecăm foarte bine. După omogenizare, luăm vasul de pe foc.

2. Într-un bol amestecăm făină, zahărul, mierea, 50 gr unt rece, bicarbonatul şi gălbenuşurile.

Turnăm jumătate din cantitatea de aluat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos. Procedăm la fel cu aluatul rămas.

3. Pentru a forma prăjitura, tapetăm prima foaie cu crema pregătită anterior. Adăugăm un strat de frișcă și acoperim cu a 2-a foaie de blat.

La final, decorăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Loading...