Preparatele pe bază de ghimbir stimulează arderea grăsimilor, eliminarea deşeurilor, toxinelor şi a apei în exces din organism. Ghimbirul este benefic pentru sistemul digestiv, purifică organismul, tractul gastro-intestinal, intestinul subţire şi gros, ficatul.

Este cunoscut pentru proprietatea sa de a reduce grăsimea nesănătoasă din corp. Ajută în eliminarea excesului de grăsime din anumite zone ale corpului, mai ales de pe abdomen şi coapse.

Elimină kilogramele nedorite

Rădăcina de ghimbir se remarcă prin conţinutul bogat în vitaminele A, B1, B2 şi C, în minerale: sodiu, potasiu, magneziu, fosfor, calciu, fier, zinc, şi aminoacizi ca triptofan, metionină sau valină.

Toate acestea îl transformă într-un energizant excelent, folosit cu succes pentru a scăpa de kilogramele nedorite.

Ceai cu ghimbir pentru slăbit

Mod de preparare

Peste o linguriţă şi jumătate de ghimbir dat pe răzătoarea mică se toarnă 600 de mililitri de apă clocotită. În continuare, se adaugă 1 linguriţă de pulbere de mentă sau 2 linguriţe de ceai verde (plantă uscată). Se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se amestecă bine, apoi se strecoară şi se adaugă 3-4 linguri de suc de lămâie şi/sau 1 linguriţă de miere.

Ceaiul se poate prepara cu ceai verde sau cu apă, după preferinţă, iar în el se poate adăuga lămâie sau miere.

Administrare

Se consumă pe parcursul zilei. Ceaiul nu se consumă seara, deoarece ghimbirul revigorează organismul. Este indicat să se consume timp de 1 săptămână, cu pauză de 7 zile.

Odată introdus în dietă, ghimbirul sprijină procesul de pierdere în greutate, deoarece stimulează sistemul digestiv şi secreţia de acid gastric. Se facilitează astfel procesul de digerare a alimentelor în stomac. Ceaiul de ghimbir astfel preparat poate juca un rol important în curele de slăbire, întrucât contribuie la arderea grăsimilor, la asimilarea nutrienţilor şi dă senzaţia de saţietate.

Contraindicaţii

Consumul de ceai de ghimbir este contraindicat bolnavilor cu afecţiuni renale, deoarece poate agrava problemele existente. Se evită ceaiul de ghimbir dacă se urmează un tratament medicamentos cu analgezice – precum aspirina sau ibuprofenul – sau antihipertensive, deoarece scade tensiunea arterială şi poate cauza palpitaţii, şi sângerări neobişnuite. Se recomandă încetarea administrării de ghimbir, sub orice formă, cu cel puţin 1 săptămână înainte de o intervenţie chirurgicală.